Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Samos eller Zakynthos

Det här med att välja vilken av alla grekiska öar man ska resa till är inte alltid så lätt. Här tänkte vi därför reda ut för- och nackdelar med öarna Samos och Zakynthos.

Samos
Passar perfekt för dig som vill ge dig ut och upptäcka ön. Det är enkelt att köra bil här och det finns massor av mysiga bergsbyar, fiskebyar och stränder att utforska. Även om Samos har mycket turister så finns det fortfarande gott om genuint vardagsliv kvar här. Stränderna på ön består till stor del av klapperstensstränder. Vill man upptäcka ön så är det allra bäst att bo i Pythagorion.

Zakynthos
Till skillnad från Samos så är Zakynthos en mycket mer turistig ö. Många av de byar som finns utmed kusten har växt fram på grund av turismen. På Zakynthos finns inte lika mycket att upptäcka som på Samos. Men i gengäld så har man väldigt fina sandstränder. De finaste hittar man på halvön Vasilikos. Är man ute efter party bor man i Laganas, vill man ha nära till de finaste stränderna passar Argassi bra (även om stranden i Argassi är rätt trist).

Sammanfattning
Så om man är ute efter en ren sol- och badsemester och gillar sandstränder, då ska man åka till Zakynthos. Gillar man klapperstensstränder och att upptäcka nya mysiga byar, då ska man åka till Samos. Är man ute efter party är det också Zakynthos som gäller, men om man gillar att sippa på en drink på en mysig liten bar, då vinner Samos.

Hoppas att detta har gjort valet av ö och resmål lite enklare för dig som funderar på om du ska åka till Samos eller Zakynthos.

 

18 jun 2015