Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Charmiga Parga

Parga kvalar utan tvekan in på listan över Greklands finaste städer. I vissa vinklar ser den Parga nästan ut som Sorento, Portofino eller någon av de där Italienska kuststäderna som ofta förekommer på bild för att de är så vackra. Skillnaden är att man får uppleva de där pastellfärgade husen och de trånga gränderna betydligt mycket billigare i Parga en dess motsvarighet i Italien. Den finaste delen av Parga är den som börjar runt den gamla borgen och sedan sträcker ut sig ovanför den långa Valtosstranden.

Restaurangutbudet i Parga är bra och för det mesta plånboksvänligt. Flera av tavernorna har mysiga serveringar på små torg, i gränder eller i trädgårdsmijö. Det är nästan så att själva miljön gör lika mycket för smaken på det man äter som själva maten. Det är otroligt mysigt.

När man bor i Parga kan man välja på en rad stränder. Det finns en som ligger inne i själva byn och sedan finns bland annat Valtos och Lichnos. Den förstnämnda kan man gå till om man bor inne i Parga, men eftersom staden ligger högt uppe och stranden långt ner är det en rätt svettig tur att traska hem. För ner till stranden är ju inga större problem. Tur då att det finns flera caféer påvägen upp från stranden att stanna till på.

Lichnos tar man sig enklast till med någon av alla båtar som går mellan Parga och Lichnos. De brukar gå varje halvtimme på förmiddagen och eftermiddagen.

Området runt Parga bjuder också på flera sevärdheter med floden Styx som en av de absoulta höjdpunkterna. Denna vackra flod har ett kristallklart och iskallt vatten som svalkar skönt en varm högsommardag.

7 mar 2017