Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Zakynthos eller Skiathos?

De flesta som åker till Zakynthos bor i orten Laganas som främst är till för de som är mellan 18-30 år. De flesta av de andra orterna är lugnare men ändå med en bra blandning av livliga och tystare barer. Det finns inte många klubbar utanför Laganas. Vill man ha både hålligång och en lugnare tillvaro Kan ett alternativ vara att bo i Kalamakai som ligger 5 minuter från Laganas med taxi. På så sätt har man snabb och enkel tillgång till festen om man vill det, men utan att vara fast där 24/7. Men tänk på Kalamakai har ett stort antal familjer och par.

Skiathos är vackert, kosmopolitiskt, levande och lockar vackra människor. Medan Zakynthos är mer av en utpräglad charterort på gott och ont. Med detta sagt är Zakynthos fortfarande en väldigt vacker ö. Men söker man lite mer av det genuina Grekland är Skiathos ett bättre val. Söker man fest och är under 30 är Zakynthos det bättre alternativet.

Även på Skaithos finns det festmöjligheter, men mer i form av barer än klubbar. Skaithos har också fler och finare stränder än vad Zakynthos har. På Skiathos bor man i Skiathos stad om man vill ha nära till schyssta barer. Alla andra platser på ön är rena turistorter med 1-2 tavernor på sin höjd.

7 apr 2014