Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Santorini för par

Santorini är en av de bästa platserna för par som funderar på att semestra i Grekland. Santorini erbjuder äventyrliga turer, avkopplande stränder, fantastisk shopping, spännande kultur, god mat, trevligt folk och är rikt på historia för alla historieälskare att gotta sig i. Det finns något för de allra flesta. Det bästa är att du och din älskling kommer nog båda lämna Santorini med ett leende på läpparna, även om ni gillar olika saker.

Om det är vackra foton som ni är ute efter bör ni ta en rundtur med båt runt ön eller eventuellt ta linbanan om ni känner er extra äventyrliga. För de par som älskar historia finns det gott om arkeologiska platser, museum och kulturella byar. Ni kan bland annat ta en utflykt till antika Theras ruiner eller Akrotiris arkeologiska utgrävningsplats. Om ni hellre går på museum finns det Lignos Folklore Museum som ger ett unikt inslag i semestern, det finns även vinmuseum och museum om förhistoriska Thera för de som vill gräva sig ännu djupare i Santorinis historik.

Vill ni hellre ha en avkopplande semester finns det fina stränder av vulkanisk aska att ladda batterierna vid. De flesta erbjuder solstolar gratis om ni beställer något från barerna som äger dem. Eros Beach brukar vara turisternas favoritval, och inte helt utan anledning. Utsikten är att dö för, vattnet är kristallklart och det finns allt du kan önska dig nära till hands. Till och med massörer! Men söker ni efter en lugnare strand med mindre folk kan ni besöka Kamari Beach eller den magiska röda stranden som passande nog kallas för Red Beach.

Vill man upptäcka Santorini till fots kan man vandra från Imerovigli till Oia. Det finns massor att se längs vägen och för de som älskar att ta foton, är detta ett måste. Vyn över Santorini är otroligt vacker och kommer att finnas i era minnen i flera år efter semestern. Blir ni trötta kan ni alltid ta en paus på ett café eller restaurang när ni känner för det. Det finns även charmiga inhemska affärer men även finare butiker att besöka längs vandringsleden. Se solnedgången försvinna ner över havets kant medan ni njuter av en härlig middag innan ni låter de charmiga gatuljusen i gränderna få leda er tillbaka. Glöm däremot inte att ha med er vatten, speciellt under en solig dag.

För många är utomhusbio ett måste när de besöker Santorini, och det kan vara alldeles underbart efter en lång promenad. Det är en magisk och väldigt lyrisk upplevelse att se en nyutkommen film under en stjärnklar natt och en stor måne som lyser ner på en. Det är sannerligen romantiskt att krypa ihop tillsammans med en filt, äta popcorn och ta det lugnt för en kväll. Är ni trötta på att vandra runt i gränder och åka på nöjesturer är det ett utmärkt sätt att koppla av, vila era fötter och vara redo för att bege er ut imorgon igen. De flesta utomhusbios erbjuder även alkoholaktiga drycker för de som vill ha något starkare att skölja ner sina popcorn med.

 

 

26 jul 2014