Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Rhodos stad

Rhodos stad är Rhodos vackra huvudstad, som är full av liv och har ungefär 80 000 invånare samt ett stort antal tillfälliga besökare. Här finns ett brett utbud av party, shopping, restauranger, caféer och barer, men även både ett stort kulturellt arv och närhet till stränder.

Staden kan delas upp i en ny och en gammal del, varav den gamla är en fantastisk kulturupplevelse med en riktig Medeltidskänsla med sina härliga, trånga gator och gränder. Men även mäktiga slott och byggnader från gamla tidsperioder med underbar arkitektur. Mest liv i gamla staden är det i Mandrakihamnen, där det är tätt mellan restaurangerna och barerna. Eftersom stadskärnan är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i hela Europa har FN-organet Unesco förklarat den som ett världsarv – vilket säger det mesta om hur speciell och vacker denna del av staden är.

Den nya delen av staden står i ganska stor konstrast, med sina pampiga och fräscha hotell och andra turistfaciliteter. Mitt i staden finns också perfekta sol och bad-förutsättningar med två härliga stränder med underbart vatten. Elli Beach är den mest välbesökta och har alla bekvämligheter man kan önska sig, medan den Västra stranden är lite mer avslappnad och inte minst uppskattas av surfare för sina goda vindar.

22 nov 2016