Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

På lilla Skopelos finns mycket att upptäcka

För några år sedan var Skopelos i ropet i samband med att filmen Mamma Mia hade premiär. Uppmärksamheten varade dock inte så länge. Nu är Skopelos återigen i bakgrunden, något som är tacksamt för oss turister som får ha ön i fred. För dom som bor och verkar på Skopelos går dock meningarna i sär. En del vill ha hit så mycket tursiter som möjligt, andra tycker att det var rätt skönt när den värsa hysterin hade lagt sig.

Även om Skopelos står i skuggan av andra populärare öar så betyder det inte att ön inte har väldigt mycket att erbjuda. Den första bekantskapen när man kommer till ön är Skopelos stad som är en supermysig liten stad vid havet. När man ger sig ut på upptäcksfärd med bil hittar man gott om trevlig och lätttillgängliga stränder. Det finns också en hel del andra saker att upptäcka, så som den där kyrkan som man ser i slutscenen av Mamma Mia.

Skopelos är väldigt behändig. Den är lagom står och det är nästan omöjigt att köra vilse. Åker man i början av juni är det allt annat än trångt på restauranger och stränder.

Nyfiken på Skopelos? Kika här för mer information: www.skopelosgrekland.se

12 nov 2017