Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Lassi på Kefalonia

Lassi är en populär turistort på Kefalonia, som faktiskt är Greklands femte största ö. Kefalonia har en mycket vacker natur, och de mest underbara stränder.

Det är till Lassi som de flesta som åker till Kefalonia från Sverige kommer, vilket kanske inte är så konstigt. Med några av Kefalonias bästa bad inom gångavstånd, och ett pärlband av restauranger utmed huvudgatan har Lassi allt som man behöver och vill ha. Restaurangutubudet är tyvärr lite ojämnt, så det gäller att ha koll på vilka ställen som är bra och vilka man ska undvika. Vill man äta riktigt bra ska man gå till Sto Psito.

Men det är som sagt för de två härliga stränderna som många väljer att bo här.

En kort taxitur norrut ligger också Kefalonias största stad Argostoli, som lockar med shopping och ett ännu större utbud av restauranger och caféer. Man kan även promenera till Argostoli om man känner för det.

I Kefaloniabornas ögon är Lassi något av "experiment". Bortsett från alla hotell och restauranger finns här ingen egentlig bebyggelse, och man ser inte heller särskilt många bofasta greker i omlopp - annat än på helgdagarna då de alla tar sig till de vackra stränderna Platis Gialos och Makris Gialos.

22 nov 2016