Greklands finaste

Greklands finaste öar och andra greklandstips.

Finkrog i Aten

När man är i Grekland är det sällan man äter på annat än avslappnade tavernor. Därför kan det vara lätt att glömma bort att det förstås finns riktigt högklassiga restauranger även i Grekland. En sådan är Spondi i Aten som har hela två Michelinstjärnor. Så här skriver Michelin guiden om restaurangen (fritt översatt från Engelska):

En diskret och intim restaurang med två härliga innergårdar och två charmiga matsalar - en byggd av återvunna tegelstenar i stil med en välvd källare. Säsongens ingredienser av högsta kvalitet används i fantasifull, snyggt utförda, fantastiskt presenterade moderna franska rätter. Grekiska, franska och italienska viner finns på en imponerande lista.

Även Hytra i Aten har en stjärna i Michelinguiden:

Ta hissen upp till sjätte våningen i det slåendekulturcentrumet Onassis. Här hittar du en intim restaurang med utsikt över Syngrou. Klassiska grekiska recept lagas på ett förfinat modernt sätt. De erbjuder också en bistro-meny i baren.

Ute bland öarna finns dock inga restauranger med i Michelinguiden, men det behöver ju inte betyda att det inte finns riktigt god mat även där. Vilken är din favoritrestaurang i Grekland?

23 sep 2019